Höstbrev från styrelsen

 

Hej alla filmvänner!

 

Sommaren 2022 har ju bjudit både på värmeböljor och svalt och regnigt väder. Förhoppningsvis har alla ändå fått skön avkoppling och vila. Och efter sommaren blir det nu en fortsättning med sköna filmkvällar i filmstudion Segelduken. Även om rapporter om coronasmitta fortsätter att dyka upp hoppas vi att kunna genomföra höstens visningar precis som tidigare under åren.  

   Som vanligt ger vi oss ut på en resa runt om i världen med en omväxlande blandning av filmer i olika genrer. Denna termin kommer vi dock mest att röra oss i Europa med några avstickare till Iran och USA. Kenneth Branagh ger oss en fin tillbakablick på hans barndoms Belfast med de problem och glädjeämnen som detta innebar. Två föräldrapar i USA träffas i ett oerhört laddat samtal om en tidigare skolskjutning. En kvinnlig forskare vid Pergamonmuseet i Berlin får i experimentellt syfte leva med en humanoid robot! I Oslo spelar Stellan Skarsgård maken till en kvinna som diagnosticeras med cancer. Vi får följa en ensamstående brittisk fönsterputsare med sin lille son och det livsavgörande beslut han ställs inför. I Frankrike hamnar vi mitt i storkapitalismens djungel med hot om avskedanden i en fabrik. Olivia Colman är helt fantastisk i ett gripande drama om relationer mellan mödrar och döttrar. På Irland får vi vara med om när en tidigare misshandlad kvinna bygger sig ett eget hus för att komma från sin make.  I en stjärnspäckad spansk dramakomedi får vi följa några egotrippade Hollywoodskådespelare som regissören Penélope Cruz försöker tämja. Och i en liten fransk stad arbetar den wallraffande författaren Juliette Binoche som städerska för att skriva ett avslöjande reportage. 

   Som extrabonus visar vi den oerhört starka och gripande iranska filmen There Is No Evil. Denna film är så lång att vi bara visar den i en föreställning i Stenungesalen torsdagen den 13 oktober kl. 18.00-21.30. Se i programmet vad som mer sker denna kväll. Anmäl dig på en lista vid biografen vid någon av våra föreställningar. 

 

Ny hemsida och nya betalsätt!

Vi har bytt hemsida och övergår nu till samma upplägg som många av våra systerföreningar runtom i Sverige. Sidan är enklare att hantera, syns bättre i mobilen och har även en del smarta betalfunktioner. Glöm därför vår gamla adress, surfa in på vår nya och lägg till den som bokmärke:

 

Stenungsund.filmstudio.se  (inget www framför!)

 

   Från och med i höst övergår vi också till ett nytt betalsystem i samarbete med andra filmstudior i Sverige. Det innebär att du går in på vår nya hemsida och klickar på rubriken Information. Därunder hittar du en kort film som mycket pedagogiskt visar hur en betalning går till. Se gärna filmen mer än en gång om du känner dig osäker! Därefter betalar du enkelt via Swish eller bankkort efter 1 september.

   Vid betalningstillfället väljer du också vilken föreställning du vill gå på. Själva medlemskortet får du sedan som vanligt när du kommer till oss till höstens första föreställning.

   OBS! För den som inte har tillgång till internet eller känner att det är för svårt med digitala betalningar har vi lagt undan 50 biljetter per föreställning. Dessa biljetter kan dock inte köpas i förväg, utan då får du komma lite tidigare vid första filmtillfället och lösa medlemskap där och då.

 

   Höstsäsongen 2022 startar torsdagen den 15 september på Bio Fregatten. Som vanligt kan du hämta ut medlemskortet utanför biografen före någon av föreställningarna.

 

Höstens program, torsdagar 15.00; 17.30 och 20.00

 

 

 

Med filmhälsningar

Styrelsen för Stenungsunds Filmstudio Segelduken